Visioen

In 2004 ontmoette ik in een visioen een Indiaanse sjamaan. Zij noemde mij haar "opvolger" en wilde mij al haar gaven geven. Ik wist niet hoe snel ik weg moest rennen. Ik durfde de verantwoordelijkheid niet aan om deze onmetelijke krachten te dragen. Ze zei dat ze deze gaven voor mij zou bewaren totdat ik sterk genoeg was om ze te dragen.

Initiatie

In een volgende ontmoeting vroeg ze opnieuw: "Ben je klaar om je gaven in ontvangst te nemen?" Ik dacht niet dat ik er ooit klaar voor zou zijn, maar ik voelde dat het eigenlijk geen keuze, maar een heilige plicht was. Ik heb haar gaven in nederigheid aanvaard, met de belofte dat "Gods Wil Geschiede". Op dat moment verscheen een Adelaar en werden wij één. Ik werd de Adelaar, en hij werd mij. Ik bewoog als een Adelaar en voelde zijn visie en kracht. "Weet je hoe een adelaar leert vliegen?" vroeg hij. "Hij springt gewoon...." en toen sprong hij en omdat ik hem was, sprong ik mee. Op het moment dat ik dacht dat ik de grond zou raken, verscheen onder mij een Olifant, die mij op haar rug droeg. Adelaar en Olifant zijn mijn krachtdieren, dieren van hemel en aarde. Later begreep ik dat dit een initiatie was geweest.

Leren over sjamanisme

Vanaf toen wilde ik meer weten over sjamanisme en ben ik boeken gaan lezen. Voor die tijd heb ik er eigenlijk nooit belangstelling voor gehad. Ik wist niet eens wat een sjamaan was! Ik besef dat het een onmetelijk grote eer is om deze krachten te mogen dragen, en dat het niet gemakkelijk is.

Ik ben enkele workshops gaan volgen om meer te leren over sjamanistische technieken, o.a. bij de Foundation for Shamanic Studies (Soul Retrieval, Trance-reizen). Toch merk ik dat er steeds meer onbewuste kennis in mij naar de oppervlakte komt, die ik nog in geen enkele cursus ben tegengekomen, en dat dit het sjamanisme overstijgt.

Maatschappelijke omschrijving

En voor degenen die hechten aan een soort van 'maatschappelijke' omschrijving: ik ben letterkundige (drs) en hobbymuzikant (drummer). De religieuze beleving die me nog het meest aanspreekt is het Soefisme, omdat dit alle religies omvat. Er is één God die zich uitdrukt in alles wat is, er is één Wezen (Bewustzijn), er is één heilig boek (de natuur). Ik heb weet van een Scheppende Macht, maar hecht aan geen enkele religieuze vorm. Iedere omschrijving, ook die van 'sjamaan', is slechts een conceptueel idee.

Mijn passies

Vroeger was het dansen (street style), nu ik ouder word is muziek maken mijn grote passie:

https://www.youtube.com/watch?v=KLogQwKJ7SE